Dagen van schaamte

Dagen van schaamte[PDF / Epub] ☆ Dagen van schaamte Author Lieneke Dijkzeul – Jobs-in-kingston.co.uk Pieter Elting wordt op klaarlichte dag ontvoerd en opgesloten in een lege kamer Gaat het om losgeld Zijn ontvoerders geven hem geen enkele verklaring Integendeel hij krijgt de opdracht zelf te achterh Pieter Elting wordt op klaarlichte dag ontvoerd en opgesloten in een lege kamer Gaat het om losgeld Zijn ontvoerders geven Dagen van PDF/EPUB or hem geen enkele verklaring Integendeel hij krijgt de opdracht zelf te achterhalen wat de reden is Langzaam wordt die hem duidelijk en moet hij schuld bekennen om zijn leven te redden. Een zeer aangrijpend verhaal vooral omdat je beseft dat ook jou of je naasten familie dit kan overkomen Erg triest dat het zo werkt in onze maatschappij Het einde vind ik een min punt had ik meer van verwacht Al bij al toch zeker een aanrader Ik vind het een angstaanjagend boek Halverwege begreep ik wat de bedoelings was van de ontvoering etc Het meest bedreigend vond ik de zorg voor de heer Elting Realistisch of overdreven? Ik heb best wel lang over dit boek gedaan Dat kwam deels doordat ik weinig tijd heb gehad om te lezen en deels door het boek Ik vond het gedeelte waarin Pieter ontvoerd was wat saai Nu snap ik ook wel dat dat gedeelte niet anders geschreven had kunnen worden Toch was ik blij dat het perspectief wijzigde en je er achter kwam waarom hij ontvoerd was Dat gedeelte vond ik een stuk interessanter en toen heb ik het verhaal dan ook vrij snel uitgelezen Overigens zat ik wel in de goede richting met mijn vermoeden In dat opzicht was het boek dan ook niet heel verrassend Het einde vond ik wel weer goed Dit boek is heel anders dan Lieneke Dijkzeuls andere boeken Het is wel goed om je dat te realiseren voordat je er aan begint Anders wordt het wellicht een teleurstelling Dit boek heeft wel meer diepgang dan de serie Er zit wel een gedachte achter Vlot geschreven goed verteld fijne schrijfstijl De eerste helft is veel belovend al wordt erg snel duidelijk wat er aan de hand is en waarom De hoofdpersoon snapt er echter niets van en de auteur borduurt hier lang op voort vermoedelijk in de veronderstelling dat de lezer een beetje dom is en het ook niet doorheeft Dat is jammer Hierdoor sleept het lang voort en wanneer de Grote Onthulling komt klopt deze volledig met de sterke vermoedens die de lezer 150 bladzijden eerder al had De toelichting is daardoor te uitgebreid en langdradig En dan tot slot komt het raadselachtige einde dat totaal niet lijkt te stroken met al het voorgaande en volkomen onlogisch en ongeloofwaardig is Zonde want het begon zo goed Het is een origineel concept en intrigerend onderwerp wat mij er wel toe heeft bewogen om het boek uit te lezen maar het had beter gekund Een heel andere Dijkzeul dan ik verwachtte Tijdens het eerste deel kreeg ik de neiging het boek weg te leggen omdat ieder jaar een dijkzeul op vakantie voor leesplezier zorgt toch doorgelezen Mijn idee is dat als de twee perspectieven meer door elkaar heen waren verweven dit boek pakkender was geweest Het einde was aan de magere kant Op de cover staat psychologische thriller ik zou er eerder een pamflet een aanklacht tegen het huidige zorgsysteem van willen maken Diverse uitspraken herken ik helaas Zonder te veel spoilers weg te geven ben ik blij dat mijn moeder nu in een andere plaats woont waar ze weer mens en blij mag en kan zijnVolgende vakantie hoop ik weer op wel een deel van Vegter van Dijkzeul Aardig verhaal en zeker interessant voor mensen die in de zorg werken “Drukdrukdruk Goddank had hij niet de week vakantie benoemd Hij sloot af met de vage belofte voor een nieuwe afspraak Erik Jan zou het begrijpen een prima vent maar zijn alcoholinname begon zijn contacten in de weg te zitten” De schrijver Lieneke Dijkzeul heeft hiermee een pracht van een verhaal neergezet waarbij de lezer diep onder de indruk zal zijn na omslaan van het laatste blad Het boek geeft diverse lagen al denk je dat het maar over Pieter zal gaan Dat is niet het geval Het verhaal gaat veel dieper dan dat Toch wil ik geen spoilers weggeven Het boek is 1 grote metafoor een recent maatschappelijk probleemIn mooie zinnen lange literaire passages en treffende metaforen lezen we over Pieter en zijn succesvolle baan Die zoveel offers moest brengen weinig tijd gaf voor andere zaken en zo zijn huwelijk zag stranden En andere zaken kleine details over het hoofd zag maar zijn succes ging telkens voorHet boek zit vol liefde verdriet gemis dood teleurstelling en wraakgevoelens Hierdoor krijgt het verhaal een bijzonder verloop en een plottwist aan het einde Op zich wel spannend maar voor mij een te dun verhaal Het gaat lang over de ervaring van de ontvoerde maar zodra het perpectief wisselt blijft het meer op de vlakte Het einde was snel en niet af voor mijn gevoel Patsboem en klaar zonder bijvoorbeeld nog terug te komen op Jeroen één van de ontvoerders Deze keer eens geen deel in de Vegter serie maar een standalone die een aanklacht vormt tegen de bezuinigingen in de zorgsector Mensen die een familielid hebben dat in een rusthuis verblijft of op het punt staan te beslissen tot zo'n verhuis zullen zeker geraakt worden door dit werk dat alle pijnpunten vakkundig blootlegt In het begin is het boek wat saai naarmate je verder leest wordt het wel steeds spannender maar voor mij was het het net niet